Birthstones oftewel Geboortesteentjes

Cadeau, Geboorte, Sieraden -

Birthstones oftewel Geboortesteentjes

Birthstones

Om jouw sieraad helemaal te personaliseren is het mogelijk om een birthstone toe te voegen. Een klein gekleurd steentje wat symbool staat voor jou of voor een dierbare. 

De geboortesteen (oftewel birthstone) is een kleine edelsteen die symbool staat voor een bepaalde maand. Elk steentje heeft zijn eigen doel of betekenis.

Je kan een geboortesteentje dragen aan een ketting, een armband of aan een oorbel. Dit kan je eigen geboortemaand vertegenwoordigen maar ook bijvoorbeeld van je partner, je kind of kleinkind. 

Januari: Granaatsteen is de geboortesteen van januari. Granaatsteen is rood van kleur. Deze steen staat voor vrede, goede gezondheid en geluk. Er wordt zelfs gezegd dat de granaatsteen de drager eeuwig geluk, gezondheid en rijkdom schenkt. De perfecte steen om het jaar mee te starten. 

Februari: Amnetist is de geboortesteen van februari. Amnetist is paars van kleur. Deze steen staat voor vrede, rust en royaliteit. Er wordt gezegd dat deze steen zorgt voor het versterken van relaties en je moed geeft wanneer je het nodig hebt.

Maart: Aquamarijn is de geboortesteen van maart. Aquamarijn is aquablauw van kleur. Deze steen staat voor troost en eerlijkheid.

April: Diamant is de geboortesteen van april. De diamant wordt nog steeds gezien als de koning van de edelstenen. Deze steen staat voor onoverwinnelijkheid en kracht. Ze zeggen dat deze steen de drager beschermt tegen negatieve invloeden. 

Mei: Smaragd is de geboortesteen van mei. De smaragd is groen van kleur. Deze steen brengt de drager wijsheid en geluk. Ook wordt het gezien geassocieerd met vruchtbaarheid. 

Juni: Maansteen is de geboortesteen van juni. De maansteen is parelmoer van kleur. Een echte steen voor de echte dromers. Ook wel steen van de hoop genoemd. 

Juli: Robijn is de geboortesteen van juli. De robijn is rood van kleur. Deze steen stelt het hart open van de drager. Echt de kleur en steen van de liefde. Als drager van deze steen zal je geluk en echte vriendschap aantrekken.

Augustus: Peridot is de geboortesteen van augustus. De peridot is zacht groen van kleur en zal de drager een boost van zelfvertrouwen geven. Volgens sommige bronnen zou deze peridot het verouderingsproces afremmen. Een perfect verjaardagscadeau dus ;).

September: Saffier is de geboortesteen van september. De saffier is donkerpaars van kleur. Deze steen zal je behouden voor tegenslagen. Vroeger zei men, dat wanneer iemand deze steen droeg en niet eerlijk was, de steen zijn mooie glas verloor. 

Oktober: Opaal is de geboortesteen van oktober. De opaal is heel lichtblauw van kleur met een soort regenboog. Ze zeggen dat mensen die geboren zijn in oktober doorgaans een rustig, vriendelijke en onschuldig karakter hebben. Door het dragen van deze steen zal het vertrouwen in anderen groeien.

November: Citrien is de geboortesteen van november. De citrien is goudgeel van kleur. Deze steen staat voor lichaam en geest. Citrien geeft je gezondheid, maakt je hoofd leeg en geeft je energie. 

December: Topaas is de geboortesteen van december. Ze zeggen dat de topaas mannen aantrekkelijker maakt en vrouwen vruchtbaarder. Het staat symbool voor vrede en ontspanning. 

Het is mogelijk om een geboortesteen toe te voegen aan onze sieraden. Geef dit dan aan bij de opmerkingen in het winkelmandje. Een geboorte steen kan aan sleutelhangers, kettingen, oorbellen en armbandjes. 
Heb je hier vragen over stel ons deze dan gerust. 

Het perfecte moederdag cadeau!

Geboortesteentjes